divendres, 3 d’agost del 2012

TAST I MARIDATGE

NOTES DE TAST I MARIDATGES PRIORAT I MONTSANT

VESPRES 2010.D.O. Montsant. 80% garnatxa i 20% samsó. Color cirera molt intens, ribet violaci. Aroma potent, fruita madura, espirituós, violetes. Boca saborós, carnós, fruita madura. Maridarà amb bons plats de carn, civets i estofats, cacera, formatges vells d’ovella. Guardar 2-3 anys.

NOSTER 2007. D.O.Q. Priorat. Garnatxa i samsó. Nou projecte de la Perla del Priorat, el magnífic celler del Mas dels Frares a El Molar, la nostra bona amiga Montse, una apassionada de la seva feina, ha creat aquest nou vi, de petitíssima producció, de garnatxa i samsó, de colr cirera fosc, aroma a fruita confitada, suaus torrats. Fruitós, potent, saborós, tanins madurs. Un vi per beure ara o guardar 1-2 anys. Amb bons plats de carn, també cabrit i ànec i formatges curats.

LA PÉTITE AGNÈS 2011. D.O.Q. Priorat. 85% garnatxa i 15% samsó. Cirera fosc. Aromes dominants de fruita madura, espècies, molt expressiu, mineral. Equilibri i taní pronunciat. Guardar 1-2 anys .

GR 174 2010. D.O.Q. Priorat. 35% garnatxa, 30% samsó i 35% cabernet sauvignon. Color cirera, ribet violaci. Aroma expressiu, fruita fresca, fruita vermella, floral. Boca saborós, fruitós, bona acidesa, carnós, complexe, gras. Amb plats de carn a la brasa, entrecots, bons formatges curats. Guardar 1-3 anys.

LOIDANA 2007. D.O.Q. Priorat. Garnatxa i samsó. Cirera intens. Aromes a fruita vermella, espècies, mineral, torrat fi. Elegant, taní madur. Amb plats de carn, també amb arròs amb bolets, arrossos amb mar i muntanya, formatges semi i curats, embutits.
Per beure ara o 1-2 anys.

CLÒNIC 2008. D.O. Montsant. 60% samsó, 20% cabernet sauvignon i 20% sirà. Color cirera intens. Aroma potent, fruita confitada,espècies dolces, xocolata. Boca potent, amargós, tanins madurs. Amb plats de carn, ànec i bè, formatges curats, porc al forn.

ENUC 2009. D.O.Q. Priorat. Garnatxa i samsó. Cirera intens. Aroma a fruites negres, suaus torrats, mineral, expressiu. Tanins madurs, saborós, equilibrat. Amb plats de carn, aus, arrossos, formatges curats i embutits.

NOSIS 2007.D.O. Rueda. 100% verdejo. Color palla brillant. Aroma fresc, expressiu, herbes verdes, fruita madura. Boca saborós, fruitós, bona acidesa. Plats de peix amb suc, al forn, arossos, pasta, formatges.

APOTEOSIS 2011. D.O. Rueda. 100% verdejo. Color pàl.lid. Aroma a fruita confitada, cítrics, flors blanques. Boca saborós, fruitós, agradable i fresc. Amb plats de pasta, peixos suaus, marisc, o millor sol o amb aperitiu.


Recordeu sempre obrir els vins negres 2 o 3 hores abans, i tenir en compte la temperatura, els podeu refredar una estona abans o mantenir-los en un refredador, vigilant no passar-se de fred (temperatura entre 14-18 graus).
Recordeu també, servir-vos primer vosaltres, només un petit toc, si hi ha una punteta de suro no anirà a la copa del convidat, al contrari que amb qualsevol altre situació, és de mala educació servir primer als demés. És més, fins i tot abans de servir als demés, convé que primer tasteu el vi, per comprobar que està en condicions.

Que vagin de gust!

Jordi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada