diumenge, 23 de juny del 2013

AGERMANAMENT DE LES CONFRARIES DE BANYULS I DEL VI I EL CAVA DE SANT SADURNÍ

Bons amics del vi!
El passat 15 de juny vàrem ser convidats a l’agermanament de la Confraria de Banyuls i la Confraria del Vi i el Cava de Sant Sadurní.
L’acte es va celebrar al magnífic Mas Reig de Banyuls, seu de la Confraria Als Templeres de la Serra de Banyuls.
Hi assistiren també diverses Confraries del Rosselló com la dels Escargots (cargols), la dels Cigars, la de les Oliveres, la del Babau de Rivesaltes, la de la Botifarra, etc.
Fou un acte ple de dignitat, emoció i sobretot amor a la terra catalana de banda i banda dels Pirineus, i és que el sentiment catalanista està molt arrelat a la Catalunya nord, i les seves gents no perden l`ocasió per demostrar-ho.
El Gran Mestre de la Confraria, Jean Michel Parcé, investí nous confrares al fins fa poc president de la Confraria del Vi i el Cava en Pere Bonet Ferrer i al nou president (s´estrenava en l´acte) en Toni de la Rosa Torelló.
Després dels brindis protocolaris amb cava i vi de Banyuls, primer en copa i després i pels nous confrares, en un bon porró i habillats amb grans pitets amb les quatre barres,
Es signà en el llibre d´honor per segellar aquest “jumelage” de les dues Confraries.
La història de tot això arrenca a l´octubre, quan en motiu de la Fete des Vendanges de Banyuls, vam visitar com cada any en Jean Michel Parcé, propietari de Domaine du Mas Blanc i com hem dit Gran Mestre de la Confraria, ell em va transmetre els seus desitjos d´agermanar Als Templerers de la Serra amb alguna Confraria catalana.
No vaig pensar amb cap altra que en la de Sant Sadurní, tinc força amics elaboradors de cava, i és força coneguda per les seves activitats.
Quan li vaig transmetre aquests desitjos a en Toni de la Rosa Torelló, aleshores vicepresident, era clar que la idea interessava d´allò més, i per les dues bandes.
Ja des de llavors les coses van anar rodades.
Un cop els vaig posar en contacte l´agermanament va ser un fet.
Per tant, il.lusió gran també per part meva que tot hagi anat tan be i molt agraït per l´esment de la meva persona en els parlaments dels dos presidents.
La meva feina va ser ben poca per tan gran satisfacció.
Després de l´acte, fotos de rostres complaguts a l´esplèndida terrassa del Mas, amb unes vistes espectaculars de Banyuls, vinyes i mar.
Seguidament cap a la Sala Bartissol, on un suculent aperitiu i dinar ens esperava, tot regat amb bon cava i bons vins de Cotlliure i Banyuls.
I és que en la bona  cuina i els bons vins també ens assemblem força aquests catalans del sud i del nord.
A la diada m´acompanyava com sempre la meva senyora, fidel companya en tots aquests actes dedicats al vi i al cava, tinc la sort que gairebé li agrada tant com a mi.
També ens acompanyaren els millors amics que es poden tenir, la Dolors i el Josep, “còmplices” de visites a cellers, caves, fires i mostres i companys per nombrosos viatges “enogastronómicoturístics”. Grans amants del bon vi i el bon cava.
Dies com aquests no s`obliden i si els pots compartir amb bons amics, felicitat plena.
Una abraçada a tots i si podeu fer una escapadeta cap a Banyuls i Cotlliure, gaudireu d´un paisatge de vinya, mar i muntanya únic al món.
Ens ho deia Josep Maria de Sagarra en aquells versos immortals:
Vinyes verdes vora el mar ara que el vent no remuga
us feu més verdes i encar teniu la fulla poruga.

Emocioneu-vos sentint-lo per la gran veu d’en Lluís Soler a

www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=79956






1 comentari:

  1. Bones, amics del vi i el cava, som el Josep i la Dolors, tenim la sort de gaudir des ja fa una pila d'anys de l'amistat de la Maria i el Jordi, ell va ser qui ens va obrir les portes a aquest món tan fascinant i nostre dels vins i caves. Hem tingut la sort de poder compartir amb ells l'agermanament d'aquestes dues confraries i gaudir plegats d'una cerimònia tan peculiar i interessant com va ser aquesta, així comun disfrutar d'un bon àpat plegats. Com no podia ser d'altra manera vam acabar la jornada a Rivesaltes,Chez Juliette proveint-nos de bons formatges i a la domaine Boudau. Gàcies Jordi, gràcies Maria per deixar-nos compartir amb vosaltres aquests moments tan especials. Salut i bons xeflis amics.

    ResponElimina