dimarts, 9 de juliol del 2013

Què tal amics del vi!
Cap de setmana de tastos, dissabte, a casa, IXè Tast dels Porxos amb el següent programa:

IXè TAST DELS PORXOS
6/7/2013

VINS BLANCS I ROSATS – CUINA D’ESTIU

REINA DE CASTILLA SAUVIGNON BLANC 2011 D.O.RUEDA
100% Sauvignon blanc – Bodegas Reina de Castilla

EL BUFÓN VERDEJO 2011 D.O. RUEDA
100% Verdejo – Bodegas Reina de Castilla

VERD ALBERA 2012 D.O. EMPORDÀ
Garnatxa blanca, muscat i chardonnay – Celler Martí Fabra

CÉRVOLES COLORS 2011 D.O. COSTERS DEL SEGRE
Macabeu i chardonnay – Cérvoles Celler

MALVAREL.LO 2012 D.O. PENEDÈS
Malvasia i xarel.lo – Torelló

CRISALYS 2011 D.O. PENEDÈS
100% Xarel.lo – Torelló

MAS AMOR 2011 D.O. CATALUNYA
Garnatxa i samsó – Epicure Wines

PETJADES 2012 D.O. PENEDÈS
100% Merlot – Torelló

ÈTIM VEREMA TARDANA BLANC 2010 D.O. MONTSANT
100% Garnatxa – Cooperativa Falset-Marçà


APERITIU - SOPAR DE MARIDATGE
Tast d’olis, Cavaloca, Sant Bru i Ètim.
Boletes de formatge de cabra, bastonets d’espècies, herbes provençals i formatge i altres
 “amuse bouche” de la maison Jean Cros (Minerve-Corbières). “Regañás” Ntra.Sra. de la Hermosa.
Olives “empeltre” La Gaeta (Vilalba dels Arcs)
Fourme d’Ambert (Alvèrnia), Zamorano d’ovella “Viejo” casa Chillón (Toro), Gran Reserva Viejo casa Canal d’ovella “churra” (Valladolid), formatge “Garrotxa” de cabra i ovella curats de la Granja Armengol, Saint Nectaire fermier de llet crua de vaca (Alvèrnia), Morbier de llet crua de vaca (Jura).
Fuets de la casa Sendra (Vic) de ceba, pebre i fines herbes. Llangonissa de Pascua de Cal Rovira. Botifarra d’ou de can Casanovas.
Pans de farina d’espelta i Kalmut.
“Pinxo” de salmó fumat i gorgonzola
Torrades amb botifarra negra i melmelada de taronja amargant.
Torrades amb melmelada de figues i anxoves de l’Escala de la casa Solés.
Cues de gamba sobre fons de tomàquet ecològic
Fideuada de peix de roca.
Coca de carbassó i formatge.
Coca d’empanada oberta.
“Chutney” d’aubercoc, préssec i pinya a la garnatxa blanca.
 Pa de pessic d’Arbúcies
Preu : 25 euros

Amb tot això anem descobrint tot el què ens aporten els vins blancs, un món de sensacions i subtileses, més d’un dels “tastadors” comenta que a mesura que va tastant vins blancs va augmentant l’interès per ells, com de creure’ls senzills i fins i tot vulgars, ha anat canviant les seves sensacions per submergir-se en un immens ventall de colors, aromes i sabors, fent créixer  el seu interès vers aquests vins conforme els va coneixent.
Una cosa semblant passa amb els rosats, les maduixes i groselles esclaten a la copa, fruita fresca vibrant que ens convida a beure un glopet darrere l’altre.
I és que el món del vi no és només de vins negres, i encara més a casa nostra, on disposem d’extraordinaris vins blancs i rosats amb els que podem disfrutar i que ens donen infinites possibilitats d’acompanyar la nostra magnífica cuina.
Tots plegats hem disfrutat dels vins i sobretot de la companyia, amics retrobats de la infantesa i joventut a “Can Colapi”, amics nous vinguts d’Arbúcies i Roda de Berà, amics coneguts a la “xarxa” i que a través d’aquest blog han vingut des de Sant Pere de Torelló a passar una bona vetllada.
Ja podem dir que són de la colla de “tastadors”, i encara més quan a l’endemà ens els trobàrem pel Vijazz tastant els boníssims vins del Penedès.
De ben segur ens tornarem a retrobar.
Bona gent amb un interès comú, conèixer nous vins, i per damunt de tot, conèixer a les persones que fan aquests vins.
I per això, diumenge, cap a Vilafranca al Vijazz.
Primer un dinar de “campanetes” o encara més, perquè al final de l’àpat només faltava sentir un repicar de campanes.
Ens van recomanar el Restaurant Cal Ton, que enguany celebra el 30è aniversari, i per la qualitat de la cuina, servei i tracte de ben segur que faran el 40è, el 50è i molts més.
Un menú de tast esplèndid, ben amanit amb un Xarel.lo (clar) de Pardas (antològic), no es pot demanar més.
I seguidament de tastets per la Fira.
Primer tastem el rosat de Pardas (ens l’han recomanat a Cal Ton), reivindicació de la varietat sumoll (abans menystinguda), magnífic, fruita, frescor, el punt just d’acidesa i molt saborós.
Vam continuar amb els vins de Parés Baltà, el blanc de Pacs (passa sol, un caramel), l’Indígena (monovarietal de garnatxa blanca, esplèndid), un gegant dels xarel.los, l’Electio, i finalment el “radical” rosat Radix, que sorprèn pel color (sembla un vi negre) però que té tots els aromes i sabors d’un gran rosat 100% sirà.
Ens acostem a Can Credo (versió vins de les caves Recaredo). Miranius, Aloers i un altre gegant dels xarel.los, el Can Credo. Resten per tastar l’Estrany i el Capficat, ja els tinc a casa per un tast.
Entre altres tastos ens arribem a “casa” d’un bon amic, en Xavi Doménech, ànima de Vallformosa. Tastem el Masia Freyé guanyador de molts i merescuts premis, i clar, el rosat i el negre, tot “bombes”, això sí, elegants, de fruita.
Se'ns afegeix al tast en Josep Guilera, tot un referent “històric” del Penedès.
Aquesta gent val la pena de conèixer, t’ensenyen a disfrutar del vi, la terra, les persones.
Petita passejadeta per saludar uns quants amics i cap a casa.
Hem disfrutat d’un fantàstic cap de setmana, amb bon vins i bona gent. No podem demanar més.
Aquests moments són els que importen a la vida, els viscuts amb la família i els bons amics, és el què ens emportarem, records d’una bona vida.
Recordo unes emotives paraules de Henry Howard comte de Surry, escrites en una carta que enviava a Enric VIIIè d’Anglaterra, pocs dies abans de ser executat, injustament acusat d’alta traïdoria, deien més o menys així:

La bona vida és per a mi
deixar volar el què va marxar,
saber sembrar el millor cep,
donar amistat sense ofendre,
sense més govern que el de l’ànima,
amb la ment neta i sempre en calma,
saviesa i simplicitat,
saber dormir sense ansietat.

Hi esteu d’acord?
No hi ha retrets ni mals pensaments, només pau i serenor, admirable!
El poeta i filòsof Henry Howard, per cert, cosí de Caterina Howard, tercera esposa d’ Enric VIIIè i segona de les esposes decapitades, va ser executat el 19 de gener de 1547 als 30 anys d’edat.
Si aneu a Angleterra i visiteu Framlingham al comtat de Suffolk, no deixeu de visitar l’Abadia de St. Michael the Archangel, en una extraordinària tomba d’alabastre reposen les seves despulles.

Amics que tingueu una bona vida!
Bona salut i bon vi!
Si voleu tenir una selecció dels vins tastats a preu de celler poseu-vos en contacte amb mi.
A reveure
Jordi














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada