Què tal amics del vi!
Cap de setmana de
tastos, dissabte, a casa, IXè Tast dels Porxos amb el següent programa:
IXè TAST DELS PORXOS
6/7/2013
VINS BLANCS I ROSATS – CUINA D’ESTIU
REINA DE CASTILLA SAUVIGNON BLANC 2011 D.O.RUEDA
100% Sauvignon blanc – Bodegas Reina de Castilla
EL BUFÓN VERDEJO 2011 D.O. RUEDA
100% Verdejo – Bodegas Reina de Castilla
VERD ALBERA 2012 D.O. EMPORDÀ
Garnatxa blanca, muscat i chardonnay – Celler Martí
Fabra
CÉRVOLES COLORS 2011 D.O. COSTERS DEL SEGRE
Macabeu i chardonnay – Cérvoles Celler
MALVAREL.LO 2012 D.O. PENEDÈS
Malvasia i xarel.lo – Torelló
CRISALYS 2011 D.O. PENEDÈS
100% Xarel.lo – Torelló
MAS AMOR 2011 D.O. CATALUNYA
Garnatxa i samsó – Epicure Wines
PETJADES 2012 D.O. PENEDÈS
100% Merlot – Torelló
ÈTIM VEREMA TARDANA BLANC 2010 D.O. MONTSANT
100% Garnatxa – Cooperativa Falset-Marçà
APERITIU - SOPAR DE MARIDATGE
Tast d’olis, Cavaloca, Sant Bru i Ètim.
Boletes de formatge de cabra, bastonets d’espècies,
herbes provençals i formatge i altres
“amuse bouche”
de la maison Jean Cros (Minerve-Corbières). “Regañás” Ntra.Sra. de la Hermosa.
Olives “empeltre” La Gaeta (Vilalba dels Arcs)
Fourme d’Ambert (Alvèrnia), Zamorano d’ovella “Viejo”
casa Chillón (Toro), Gran Reserva Viejo casa Canal d’ovella “churra”
(Valladolid), formatge “Garrotxa” de cabra i ovella curats de la Granja Armengol , Saint Nectaire
fermier de llet crua de vaca (Alvèrnia), Morbier de llet crua de vaca (Jura).
Fuets de la casa Sendra (Vic) de ceba, pebre i fines
herbes. Llangonissa de Pascua de Cal Rovira. Botifarra d’ou de can Casanovas.
Pans de farina d’espelta i Kalmut.
“Pinxo” de salmó fumat i gorgonzola
Torrades amb botifarra negra i melmelada de taronja
amargant.
Torrades amb melmelada de figues i anxoves de l’Escala
de la casa Solés.
Cues de gamba sobre fons de tomàquet ecològic
Fideuada de peix de roca.
Coca de carbassó i formatge.
Coca d’empanada oberta.
“Chutney” d’aubercoc, préssec i pinya a la garnatxa
blanca.
Pa de pessic
d’Arbúcies
Preu : 25 euros
Amb tot això anem
descobrint tot el què ens aporten els vins blancs, un món de sensacions i
subtileses, més d’un dels “tastadors” comenta que a mesura que va tastant vins
blancs va augmentant l’interès per ells, com de creure’ls senzills i fins i tot
vulgars, ha anat canviant les seves sensacions per submergir-se en un immens
ventall de colors, aromes i sabors, fent créixer el seu interès vers aquests vins conforme els
va coneixent.
Una cosa semblant
passa amb els rosats, les maduixes i groselles esclaten a la copa, fruita
fresca vibrant que ens convida a beure un glopet darrere l’altre.
I és que el món del
vi no és només de vins negres, i encara més a casa nostra, on disposem
d’extraordinaris vins blancs i rosats amb els que podem disfrutar i que ens
donen infinites possibilitats d’acompanyar la nostra magnífica cuina.
Tots plegats hem
disfrutat dels vins i sobretot de la companyia, amics retrobats de la infantesa
i joventut a “Can Colapi”, amics nous vinguts d’Arbúcies i Roda de Berà, amics
coneguts a la “xarxa” i que a través d’aquest blog han vingut des de Sant Pere
de Torelló a passar una bona vetllada.
Ja podem dir que són
de la colla de “tastadors”, i encara més quan a l’endemà ens els trobàrem pel
Vijazz tastant els boníssims vins del Penedès.
De ben segur ens
tornarem a retrobar.
Bona gent amb un
interès comú, conèixer nous vins, i per damunt de tot, conèixer a les persones
que fan aquests vins.
I per això, diumenge,
cap a Vilafranca al Vijazz.
Primer un dinar de
“campanetes” o encara més, perquè al final de l’àpat només faltava sentir un repicar
de campanes.
Ens van recomanar el
Restaurant Cal Ton, que enguany celebra el 30è aniversari, i per la qualitat de
la cuina, servei i tracte de ben segur que faran el 40è, el 50è i molts més.
Un menú de tast
esplèndid, ben amanit amb un Xarel.lo (clar) de Pardas (antològic), no es pot
demanar més.
I seguidament de
tastets per la Fira.
Primer tastem el
rosat de Pardas (ens l’han recomanat a Cal Ton), reivindicació de la varietat
sumoll (abans menystinguda), magnífic, fruita, frescor, el punt just d’acidesa
i molt saborós.
Vam continuar amb els
vins de Parés Baltà, el blanc de Pacs (passa sol, un caramel), l’Indígena
(monovarietal de garnatxa blanca, esplèndid), un gegant dels xarel.los,
l’Electio, i finalment el “radical” rosat Radix, que sorprèn pel color (sembla
un vi negre) però que té tots els aromes i sabors d’un gran rosat 100% sirà.
Ens acostem a Can
Credo (versió vins de les caves Recaredo). Miranius, Aloers i un altre gegant
dels xarel.los, el Can Credo. Resten per tastar l’Estrany i el Capficat, ja els
tinc a casa per un tast.
Entre altres tastos
ens arribem a “casa” d’un bon amic, en Xavi Doménech, ànima de Vallformosa.
Tastem el Masia Freyé guanyador de molts i merescuts premis, i clar, el rosat i
el negre, tot “bombes”, això sí, elegants, de fruita.
Se'ns afegeix al tast
en Josep Guilera, tot un referent “històric” del Penedès.
Aquesta gent val la
pena de conèixer, t’ensenyen a disfrutar del vi, la terra, les persones.
Petita passejadeta
per saludar uns quants amics i cap a casa.
Hem disfrutat d’un
fantàstic cap de setmana, amb bon vins i bona gent. No podem demanar més.
Aquests moments són
els que importen a la vida, els viscuts amb la família i els bons amics, és el
què ens emportarem, records d’una bona vida.
Recordo unes emotives
paraules de Henry Howard comte de Surry, escrites en una carta que enviava a
Enric VIIIè d’Anglaterra, pocs dies abans de ser executat, injustament acusat
d’alta traïdoria, deien més o menys així:
La bona vida és per a
mi
deixar volar el què
va marxar,
saber sembrar el
millor cep,
donar amistat sense
ofendre,
sense més govern que
el de l’ànima,
amb la ment neta i
sempre en calma,
saviesa i
simplicitat,
saber dormir sense
ansietat.
Hi esteu d’acord?
No hi ha retrets ni
mals pensaments, només pau i serenor, admirable!
El poeta i filòsof
Henry Howard, per cert, cosí de Caterina Howard, tercera esposa d’ Enric VIIIè
i segona de les esposes decapitades, va ser executat el 19 de gener de 1547 als
30 anys d’edat.
Si aneu a Angleterra
i visiteu Framlingham al comtat de Suffolk, no deixeu de visitar l’Abadia de
St. Michael the Archangel, en una extraordinària tomba d’alabastre reposen les
seves despulles.
Amics que tingueu una
bona vida!
Bona salut i bon vi!
Si voleu tenir una
selecció dels vins tastats a preu de celler poseu-vos en contacte amb mi.
A reveure
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada