MOSTRA DE VINS I CAVES DE CATALUNYA
Què tal amics, un
parèntesi obligat per l’assistència a
Mostres, Fires, tastos, Festes de la
Verema i altres actes dedicats al plàcid nèctar del vi.
Comencem per la Mostra
de Vins i Caves de Catalunya que es celebra com cada any per la Mercè a Barcelona,
concretament, i ja és el segón any de tan magnífica ubicació, a tocar de l’Arc
del Triomf, al Passeig Lluís Companys.
Més de 50 cellers,
i a valorar l’augment en quantitat i qualitat.
A destacar, dos
dels cellers de l’agrupació Terres de Garnatxes, concretament, Edetària (Terra
Alta) i Vinyes Doménech (Montsant).
El blanc Edetària
és fabulós, la quintaessència d’una gran garnatxa blanca, però també són
magnífics els seus dos negres, Edetana i Edetària negre i l’Edetana blanc, un
gran treball.
No descobrirem ara
els vins de Vinyes Doménech, a un nivell d’excel.lència, però deixeu-me en
l’èxtasi del seu Teixar, si teniu l’ocasió de tastar-lo (en cas de no trobar-lo
m’ho dieu, jo sabré on buscar) decobrireu un dels millors vins que es poden
tastar. Minerals, fruita madura, espècies, roure cremós, tanins madurs, ampli,
una estructura i el.legància absolutes, un vi de somni. I si teniu paciència i
el deixeu a bon lloc un parell o tres anys, que maduri, ja teniu la glòria dins
una ampolla.
Altres a destacar,
magnífics els Emendis (Penedès), versions en blanc i en negre, agradables, molt
ben acabats, fruita i bon fer dins l’ampolla, és clar que la nostra bona amiga
Anna sap molt be el què es fa.
Bons amics
retrobats del món del cava, boníssim el rosat de Vallformosa, també els seus
vins blancs, el Masia Freyé nombrosament premiat una i altra vegada, i a un
preu molt competitiu, a més en Xavi Doménech, sap vendre com ningú el seu
producte, encara que essent tan bo, no és difícil.
Bon amic en Toni de
la Rosa , fill de
la gran dama del cava com és l’ Ernestina Torelló, mèrit d’aquesta casa són
tots els caves que produeixen, personalment soc un enamorat del 225 (referència
a la cabuda de les bótes on fermenta part del vi base per elaborar el cava),
herbes seques, fruits secs i flor entre marcida i seca, però amb tota la vida
de la bombolla fina, l’acidesa perfecta, l’equilibri. Fantàstic.
Passem per Clos
Pons (Costers del Segre), criden l’atenció el magnífic disseny de les ampolles,
sobretot els Magnums, però ens quedem amb el de dins, un sorprenent blanc
Sisquella de garnatxa blanca, albarinyo i muscat d’Alexandria, el seu negre
Alges d’ull de llebre, garnatxa i sirà i el Roc Nu, elaborat amb ull de llebre,
garnatxa i cabernet sauvignon. Moltíssima fruita i molt ben elaborats, un
projecte nou amb molt de futur. Imprescindibles. Difícils de trobar, ja hem
quedat amb la Laia ,
dissabte 9 de novembre hi farem aturada, al celler que tenen a l’Albagès, per
quedar-nos unes ampolles.
Passem pel Priorat,
és a dir per l’aparador (això d’estand fa molt americà) de l’Olívia, vaja, per
Marco Abella, i per Porrera.
Mas Mallola, que
agradable que és aquest vi, espècies dolces, torrats, cacau, balsàmics. I el
gran Clos Abella, tot fruita madura, herbes de muntanya, tabac, cacau, roure
cremós, gran equilibri i estructura, molt futur, molta elegància. Un vi
magnífic. Una tasca magnífica.
Una Mostra que cada
cop veig més interessant, sobretot per la tasca de difussió, només hem de
pensar en Barcelona, pel setembre i amb bon temps l’enorme quantitat de
turistes que s’hi passegen i pensant que molts venen de països on s’elaboren
grans vins, ens vam trobar amb argentins i xilens, amb alemanys, italians,
francesos, nordamericans, etc.
Segur que molts
d’aquests ja coneixen més be els nostres vins que molts dels nostres
compatriotes, que a taula només hi posen Rioja i Ribera.
Fins l’ any que ve.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada