Hola amics.
A començament d’agost amb la colla de Salou i
algú més vingut de Terrassa i d’Igualada vam fer una simpàtica visita al celler
Vinyes del Terrer, a Vila-seca, i de la
D.O .Tarragona.
Aquest ja és el segon any que a més de
l’agradable visita i tast dels seus deliciosos vins, ho acompanyem amb un fantàstic sopar de coques de recapte, a la
fresca i a peu de vinyes i oliveres, una vetllada agradabilíssima.
La família Morell
ja fa uns anys va iniciar el projecte en unes terres que ja eren seves, de fa
més de 100 anys, per elaborar uns vins que al meu parer són de lluny els
millors de la D.O.
i es poden posicionar entre els millors vins de casa nostra.
Enguany, ha estat
l’Eduard qui ens ha fet d’amfitrió, em plau tenir un bon amic com ell,
engrescador, dinàmic, emprenador i un enamorat de la terra i la vinya.
Com no podia ser
d’altra manera, vàrem començar la visita a les vinyes, de les varietats
cabernet sauvignon, garnatxa negra i sauvignon blanc.
Un magnífic
paisatge de vinya i oliveres, molt mediterrani, de fet el mar és a cop de pedra,
i el contemplem ben aprop.
Terrenys
argilo-calcaris i d’un component força particular, la lumaquel.la., que és una
pedra sedimentària formada per l’acumulació de moluscs. Un exemple interessant
el trobem a la pedrera del Mèdol, de l’època romana, quan s’utilitzava aquesta
pedra per construir a la
Tarraco Imperial els més importants edificis.
Seguidament vàrem
passar a l’interior del celler per aprendre l’elaboració dels seus vins, des de
la recepció i tria del raïm fins al procés de criança a la magnífica sala de
bótes.
Elaboren tres vins,
el Blanc del Terrer, de sauvignon blanc (varietat originària del Loira), amb la
interpretació més mediterrània de la varietat, seriós, mineral, i el punt de
salinitat per poder identificar el terrer en el vi (la proximitat del mar hi és
evident), recorda les “manzanillas” del sud, però amb una fruita molt més
present.
On hi trobem tota
la fruita és en els dos vins negres.
Terrer és un vi amb
predomini del cabernet sauvignon, i evidentment hi trobem tota l’estructura i
potència que aquesta varietat proporciona. També s’hi presenten els minerals,
les espècies i un roure cremós i suau que enmarca el vi d’una manera molt
agradable.
Pel vi top de la
casa, el Nus del Terrer, el cabernet sauvignon és un acompanyant de la varietat
reina de casa nostra, la garnatxa.
A més de les
qualitats del vi anterior, aquí el vi se’ns presenta amb més fruita, una fruita
madura i dolça, potència i equilibri magnífics i sobretot una elegància que fa
del conjunt un vi espectacular.
Vins que malgrat
que ara ja són boníssims, val la pena tenir paciencia i guardar uns anyets, per
trobar-hi a més un taní maduríssim, un vi de 93 punts (guia Peñin), és a dir
d’excepció.
Ja cap al tard, en
una nit fresca, les coques de recapte, que encara que no siguin el complement
ideal a aquest Terrer i Nus del Terrer, si que fan la boca aigua només de
veure-les.
De postre una
“cocassa” de llardons, i com que tenim Port Aventura a tocar, el final de festa
amb el Castell de Focs.
Què més podem
demanar, bons amics, un deliciós paisatge, uns magífics vins i una teca per
llepar-se’n els dits, això, amics meus, és la
BONA VIDA.
Ho repetirem cap a
la primavera (si els Morell ens hi volen), si algú s’hi vol afegir, només cal
que m’ho digui.
També si algú de
vosaltres te interès en adquirir unes ampolles m’ho feu saber, les tenim a preu
d’amic.
Una abraçada a tots.
Bona salut i bon
vi.
Jordi
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada