dimecres, 11 de setembre del 2013









Visita al celler Vinyes del Terrer


Hola amics.
A començament d’agost amb la colla de Salou i algú més vingut de Terrassa i d’Igualada vam fer una simpàtica visita al celler Vinyes del Terrer, a Vila-seca, i de la D.O.Tarragona.
Aquest ja és el segon any que a més de l’agradable visita i tast dels seus deliciosos vins, ho acompanyem amb un  fantàstic sopar de coques de recapte, a la fresca i a peu de vinyes i oliveres, una vetllada agradabilíssima.
La família Morell ja fa uns anys va iniciar el projecte en unes terres que ja eren seves, de fa més de 100 anys, per elaborar uns vins que al meu parer són de lluny els millors de la D.O. i es poden posicionar entre els millors vins de casa nostra.
Enguany, ha estat l’Eduard qui ens ha fet d’amfitrió, em plau tenir un bon amic com ell, engrescador, dinàmic, emprenador i un enamorat de la terra i la vinya.
Com no podia ser d’altra manera, vàrem començar la visita a les vinyes, de les varietats cabernet sauvignon, garnatxa negra i sauvignon blanc.
Un magnífic paisatge de vinya i oliveres, molt mediterrani, de fet el mar és a cop de pedra, i el contemplem ben aprop.
Terrenys argilo-calcaris i d’un component força particular, la lumaquel.la., que és una pedra sedimentària formada per l’acumulació de moluscs. Un exemple interessant el trobem a la pedrera del Mèdol, de l’època romana, quan s’utilitzava aquesta pedra per construir a la Tarraco Imperial els més importants edificis.
Seguidament vàrem passar a l’interior del celler per aprendre l’elaboració dels seus vins, des de la recepció i tria del raïm fins al procés de criança a la magnífica sala de bótes.
Elaboren tres vins, el Blanc del Terrer, de sauvignon blanc (varietat originària del Loira), amb la interpretació més mediterrània de la varietat, seriós, mineral, i el punt de salinitat per poder identificar el terrer en el vi (la proximitat del mar hi és evident), recorda les “manzanillas” del sud, però amb una fruita molt més present.
On hi trobem tota la fruita és en els dos vins negres.
Terrer és un vi amb predomini del cabernet sauvignon, i evidentment hi trobem tota l’estructura i potència que aquesta varietat proporciona. També s’hi presenten els minerals, les espècies i un roure cremós i suau que enmarca el vi d’una manera molt agradable.
Pel vi top de la casa, el Nus del Terrer, el cabernet sauvignon és un acompanyant de la varietat reina de casa nostra, la garnatxa.
A més de les qualitats del vi anterior, aquí el vi se’ns presenta amb més fruita, una fruita madura i dolça, potència i equilibri magnífics i sobretot una elegància que fa del conjunt un vi espectacular.
Vins que malgrat que ara ja són boníssims, val la pena tenir paciencia i guardar uns anyets, per trobar-hi a més un taní maduríssim, un vi de 93 punts (guia Peñin), és a dir d’excepció.
Ja cap al tard, en una nit fresca, les coques de recapte, que encara que no siguin el complement ideal a aquest Terrer i Nus del Terrer, si que fan la boca aigua només de veure-les.
De postre una “cocassa” de llardons, i com que tenim Port Aventura a tocar, el final de festa amb el Castell de Focs.
Què més podem demanar, bons amics, un deliciós paisatge, uns magífics vins i una teca per llepar-se’n els dits, això, amics meus, és la BONA VIDA.
Ho repetirem cap a la primavera (si els Morell ens hi volen), si algú s’hi vol afegir, només cal que m’ho digui.
També si algú de vosaltres te interès en adquirir unes ampolles m’ho feu saber, les tenim a preu d’amic.
Una abraçada a tots.
Bona salut i bon vi.
Jordi



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada