dissabte, 11 de maig del 2013

PASSEJADA PEL PRIORAT


El cap de setmana del 4 i 5 de maig es va celebrar la 18ª Fira del vi de Falset, mostra de vins de les DO Montsant i DOQ Priorat.
Un parell de dies plens d’emocions, acompanyats de bons amics i amb un temps fantàstic, uns paisatges pletòrics del verd de les vinyes, amb tota la gamma de torrats i grisencss de les llicorelles, els boscos exhuberants i tot el color de les flors escampades per arreu. Tot el què fa del Priorat un univers incomparable.
Des d’El Molar anem cap a La Figuera, prenem una pista asfaltada cap a La Vilella Baixa per contemplar un grandiós paisatge, amb el Montsant omnipresent en tot el recorregut. Vinyes, boscos i muntanyes i el riu Montsant ufanós de blava aigua.
Dissabte a la tarda vam ser al VIIè Tast amb Llops, amb la majoria de cellers de Gratallops, i algun més de convidat.
Organitzat per l’Hotel Cal Llop, amb la Cristina cuidant tots els detalls, un bon aperitiu, deliciosa música en directe i clar, un mostrari de fabulosos vins.
Clos Mogador amb el Manyetes, Clos Martinet, Alvaro Palacios i el seu esplèndid Dofí, Clos i Terrasses, Ripoll Sans, Celler Cecilio, Celler de l’Abadia, Saó del Coster, Sara i René Viticultors i els convidats Scala Dei, Ficària Vins i del Ròdan, concretament de Condrieu, el Domaine Georges Vernay.
Tots amb els caps visibles, enòlegs i propietaris per recalcar la importància del Tast.
No cal dir que els vins superen totes les espectatives.
Per sopar, al Quinoa tenim menú degustació amb maridatge a càrrec del Celler Orto Vins, i ens fa totes les explicacions en Joan Asens, tot ciència, enòleg i copropietari.
Dormim a Cal Perxe, a El Molar, on la Roser ens atén amb tot el bon tracte tan propi dels prioratins, com si fossim a casa.
Habitacions confortables, amb tot de petits detalls, i a la nit el silenci absolut. Pau i repòs.
Un bon esmorzar “coup de force” i tot a molt bon preu. Fins l’any que ve Roser!.
Una volteta cap a La Vilella, Scala Dei i una nova pista cap a Torroja, circulant pel bellmig de les vinyes.
A Torroja ens espera un fantàstic tast d’olis i pans ecològics, i clar, els vins dels cellers del poble.
Organitza el Tast de Cal Compte, l’Hotel Cal Compte, amb l’Anna de “factotum”, tot perfecte, una gran sala pel tast d’olis i pans, i ja se sap que els olis d’aquesta terra són espectaculars i algún aiguardent que tastarem abans de marxar, i a la galeria exterior, amb unes fabuloses vistes a vinyes i muntanyes, tots els cellers de Torroja, Mayol, Rotllan Torra, Aixalà Alcait, Llicorella Vins, Terroir al Límit.
També amb els “amos” al capdevant per atendre a preguntes i comentaris, tot en un ambient agradabilíssim.
Quin plaer degustar aquests vins en un marc tan incomparable!.
Per dinar anem a Falset, al restaurant El Cairat.
Què us diré!, tot boníssim, erem vuit a taula i tothom ho va trobar deliciós, i a més hi ha la Mercè, tot amabilitat, com si fóssim a casa, però sense fer res!.
Després de dinar una petita passejada per la Fira, per saludar als bons amics que presenten els seus vins, i una visita a l’Aguiló per comprar alguna ampolleta que farem dormir una bona temporada, perquè quan l’obrim el vi ens ofereixi tota l’elegància i finor que aquests grans vins del Priorat i Montsant amaguen dins.
I tot i que ens ha fet dos dies de temps espectacular, que els paisatges entre feréstecs, suaument calmats i sobtadament encisadors acompanyen en tot moment, que els vins i la gastronomia ens omple de satisfacció, el millor que t’emportes del Priorat és el tracte de la gent, forjada per una terra única, que l’estima i defensa i que encomana tot aquest sentiment d’una manera apassionada i entranyable.
No dubteu gens ni mica que el Patrimoni de la Humanitat s’enriquirà profundament quan incorpori aquesta nostra terra del Priorat.
Una abraçada a tots els amics.
Ens veurem ara i sempre a casa vostra.
Jordi
                                                                                                                                                                                                                      


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada