El cap de setmana del 4 i 5 de maig es va
celebrar la 18ª Fira del vi de Falset, mostra de vins de les DO Montsant i DOQ
Priorat.
Un parell de dies plens d’emocions,
acompanyats de bons amics i amb un temps fantàstic, uns paisatges pletòrics del
verd de les vinyes, amb tota la gamma de torrats i grisencss de les
llicorelles, els boscos exhuberants i tot el color de les flors escampades per
arreu. Tot el què fa del Priorat un univers incomparable.
Des d’El Molar anem cap a La Figuera , prenem una pista
asfaltada cap a La Vilella Baixa
per contemplar un grandiós paisatge, amb el Montsant omnipresent en tot el
recorregut. Vinyes, boscos i muntanyes i el riu Montsant ufanós de blava aigua.
Dissabte a la tarda vam ser al VIIè Tast amb
Llops, amb la majoria de cellers de Gratallops, i algun més de convidat.
Organitzat per l’Hotel Cal Llop, amb la Cristina cuidant tots els
detalls, un bon aperitiu, deliciosa música en directe i clar, un mostrari de
fabulosos vins.
Clos Mogador amb el Manyetes, Clos Martinet,
Alvaro Palacios i el seu esplèndid Dofí, Clos i Terrasses, Ripoll Sans, Celler
Cecilio, Celler de l’Abadia, Saó del Coster, Sara i René Viticultors i els
convidats Scala Dei, Ficària Vins i del Ròdan, concretament de Condrieu, el
Domaine Georges Vernay.
Tots amb els caps visibles, enòlegs i
propietaris per recalcar la importància del Tast.
No cal dir que els vins superen totes les
espectatives.
Per sopar, al Quinoa tenim menú degustació amb
maridatge a càrrec del Celler Orto Vins, i ens fa totes les explicacions en
Joan Asens, tot ciència, enòleg i copropietari.
Dormim a Cal Perxe, a El Molar, on la Roser ens atén amb tot el
bon tracte tan propi dels prioratins, com si fossim a casa.
Habitacions confortables, amb tot de petits
detalls, i a la nit el silenci absolut. Pau i repòs.
Un bon esmorzar “coup de force” i tot a molt
bon preu. Fins l’any que ve Roser!.
Una volteta cap a La Vilella , Scala Dei i una
nova pista cap a Torroja, circulant pel bellmig de les vinyes.
A Torroja ens espera un fantàstic tast d’olis
i pans ecològics, i clar, els vins dels cellers del poble.
Organitza el Tast de Cal Compte, l’Hotel Cal
Compte, amb l’Anna de “factotum”, tot perfecte, una gran sala pel tast d’olis i
pans, i ja se sap que els olis d’aquesta terra són espectaculars i algún aiguardent
que tastarem abans de marxar, i a la galeria exterior, amb unes fabuloses
vistes a vinyes i muntanyes, tots els cellers de Torroja, Mayol, Rotllan Torra,
Aixalà Alcait, Llicorella Vins, Terroir al Límit.
També amb els “amos” al capdevant per atendre a
preguntes i comentaris, tot en un ambient agradabilíssim.
Quin plaer degustar aquests vins en un marc
tan incomparable!.
Per dinar anem a Falset, al restaurant El
Cairat.
Què us diré!, tot boníssim, erem vuit a taula
i tothom ho va trobar deliciós, i a més hi ha la Mercè , tot amabilitat, com
si fóssim a casa, però sense fer res!.
Després de dinar una petita passejada per la Fira , per saludar als bons
amics que presenten els seus vins, i una visita a l’Aguiló per comprar alguna
ampolleta que farem dormir una bona temporada, perquè quan l’obrim el vi ens
ofereixi tota l’elegància i finor que aquests grans vins del Priorat i Montsant
amaguen dins.
I tot i que ens ha fet dos dies de temps
espectacular, que els paisatges entre feréstecs, suaument calmats i sobtadament
encisadors acompanyen en tot moment, que els vins i la gastronomia ens omple de
satisfacció, el millor que t’emportes del Priorat és el tracte de la gent,
forjada per una terra única, que l’estima i defensa i que encomana tot aquest
sentiment d’una manera apassionada i entranyable.
No dubteu gens ni mica que el Patrimoni de la Humanitat s’enriquirà
profundament quan incorpori aquesta nostra terra del Priorat.
Una abraçada a tots els amics.
Ens veurem ara i sempre a casa vostra.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada