dilluns, 26 d’agost del 2013

TARDOR DE VINS I CAVES: FIRES I FESTES DE LA VEREMA

 


Volguts amics!
A tots els que ens agraden els bons vins i els bons caves s'acosten esdeveniments per passar-ho força be.
Del 21 al 24 de setembre es celebra a Barcelona (a l’Arc del Triomf) la 33ª Mostra de Vins i Caves de Catalunya, amb participació d’un bon nombre de cellers de les 12 denominacions d’origen de Catalunya. Un ventall ampli i de qualitat per tastar una mica de cada dels vins de la nostra terra.
El 5 i 6 d’octubre, a Sant Sadurní, ens tenen preparat el Cavatast, on una cinquantena d’elaboradors de cava ens deixaran tastar els seus magnífics productes en un ambient engrescador i molt festiu, i és que el cava ens convida a la festa.
Pel mateix dia 6, al petit poble d’Artés es celebra la Festa de la Verema, amb els cellers de la D.O. Pla de Bages, tota la vila és una festa, amb parades d’artesania, magnífics productes de gastronomia, actuacions al carrer, i clar, els tastos dels bons vins del Bages.
I la cirereta la trobarem el cap de setmana del 12 i 13 d’octubre a la Catalunya Nord, on arran de mar, a la Costa Vermella, a Banyuls de la Marenda, es celebra la Fête des Vendanges, on podreu tastar els extraordinaris vins de Banyuls.
Dissabte, portes obertes als cellers, actuacions de les “fanfàrries”, carrers engalanats i bona teca als restaurantets del poble.
A la tarda es fa imprescindible pujar fins a la Tour Madeloc i contemplar l’espectacular paisatge de vinyes, muntanya i mar, i al fons el preciós poble de Cotlliure, on després s’hi ha de fer la passajadeta.
Diumenge, a Banyuls, tots els cellers presenten els vins de l’anyada als carrers del poble, on tothom pot tastar-los.
Convé fer un tomb pel mercat de diumenge amb bons embotits de la regió i uns formatges boníssims.
Cap al migdia gaudirem de tot un espectacle a la platja, on les “colles” celebren el dinar de la verema amb sardines, musclos i arrossos a dojo i tot regat, clar, amb vi de Banyuls.
Dinar a un dels bons restaurants de la vila  i a la tarda és imprescindible atansar-se a la platja per veure l’arribada de les barques representant com antigament arribava la verema a Banyuls.
I tot a 2-3 hores de Terrassa.
Ja ho veieu, unes properes setmanes “carregades” d’esdeveniments per passar-ho be i “escampar” la boira.
Creieu-me, això és LA BONA VIDA. No cal que us digui que la Maria i jo i uns quants amics serem a totes.
Si voleu més informació, horaris, cellers, actes, ruta, restaurants, “hotelet amb encant”, què veure i què beure, només cal que m`ho feu saber i farem detall de tot.
Una abraçada a tots.
Bona salut i bon vi!
Jordi










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada